Rots en Water

Wat is Rots en Water?
Rots en Water gaat om leren door te doen, door te ervaren en te ontdekken wie jij bent en wat jouw kwaliteiten zijn. De training is zelfbeeld versterkend en zet je in je kracht waardoor je weerbaarder bent voor de wereld om je heen. 

Wat leer je tijdens een Rots en Water training?
- Voor jezelf opkomen.
- Je boosheid beheersen
- Verstandige keuzes maken tussen ‘Rots’ en ‘Water’ zijn
- Beter contact maken met anderen
- Meer zelfvertrouwen.
- Meer focus
- Zelfbeheersing
- Zelfreflectie
- Zelfvertrouwen
- In actie kunnen en durven komen

Hoe werkt het?
Zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfreflectie zijn de drie belangrijke pijlers van Rots en Water. Spelenderwijs leer je met de ander samen te werken, grenzen te stellen en jezelf te beheersen. Er ontstaat verbondenheid en je leert anderen en jezelf beter te begrijpen en te respecteren. Doordat we een groot deel van de lessen met de eigen groep doen, draagt dit bij aan het klimaat in de klas. De eigen leerkracht doet altijd mee tijdens deze lessen en kan zo ook de vertaling maken van het geleerde in de training naar situaties in de klas of op het plein.

Rots en Water op de Wissel

Onze school is een Rots en Water school. 

Iedere leerling op onze school krijgt een basis-training Rots en Water van 12 bijeenkomsten op het moment dat hij of zij start op onze school. 
 
Aan het begin van het schooljaar krijgen de groepen de eerste weken iedere week een Rots en Water-les. Deze lessen zijn gericht op de groepsvorming. Daarnaast krijgt elke klas ieder jaar een aantal herhalings- en verdiepingslessen met de eigen klas. 
 
Al deze Rots en Water-lessen worden gegeven door onze vakdocenten gym, in samenwerking met de eigen groepsleerkracht. Onze vakdocenten gym zijn opgeleid om deze trainingen te geven en gaan iedere jaar op nascholing om hun kennis op peil te houden en te leren van nieuwe inzichten. Ook brengen zij deze kennis dan weer over aan de rest van het team. 


De Rots en Water lessen sluiten aan op onze lessen uit De Vreedzame School. 


Cookie instellingen